Aportul caloric corelat cu antrenamentul

Aportul caloric corelat cu antrenamentul

În orice tip de activitate, capcana cea mai probabilă este confortul, ca indivizi suntem asemeni metabolismului, tindem să ne adaptăm la anumite condiţii destul de repede, pentru ca apoi rutina să ne ofere o zonă de confort şi aparentă siguranţă din care nu ieşim, însă aşteptările noastre au o tendinţă progresivă şi independentă de acţiunile noastre.

Obiectivele practicanţilor de culturism şi fitness se învârt în jurul dezvoltării musculare, recompoziţiei corporale sau a pierderii ţesutului adipos, însă subiectul este tratat, în majoritatea cazurilor, doar din perspectiva antrenamentului.

Fără să ţinem cont de toate aspectele procesului pe care le presupune transformarea corporală, fără să folosim o abordare unitară a uneltelor disponibile, focusaţi doar pe aşteptări, posibilitatea de realizare a obiectivului este pură loterie.

Efortul fizic, ca acţiune singulară, nu este o garanţie a realizării obiectivelor legate de dezvoltarea musculară sau de aspectul fizic. Un plan bine structurat cu şanse reale de succes presupune respectarea tuturor factorilor care pot face o diferenţă majoră, şi anume dietă, antrenament și odihnă, lucru care trebuie cunoscut de oricine este implicat în vreun fel în industria sportului.

De asemenea, fiind adeptul conceptului că nu exista o formulă (secretă sau nu), general valabilă şi aplicabilă indiferent de situaţie şi individ, consider că realizarea obiectivului de transformare corporală, în ansamblul său, este mai importantă decât urmarea unor diete sau programe de antrenament universal valabile. Varianta de nutriţie şi antrenament, perfect calculată pentru o persoană, îşi pierde total valoarea dacă acesta nu o poate urma.

În aceeaşi direcţie, posibilitatea de evaluare şi adaptare în timpul desfăşurării unui asemenea plan sunt mult mai importante decat respectarea cu stricteţe a unui număr de repetări sau consumul obsesiv restrictiv al unor alimente.Mişcarea susţinută de nutriţie şi coordonată profesionist este cheia unei forme fizice de top.

Acestea sunt doar câteva aspecte pe care ne-am gândit să le dezbatem împreună, alocând însă timp şi pentru discuţii libere pe această temă.

Vă aştept cu entuziasm şi interes!

Horaţiu Andrei
Master Trainer Smartfit Academy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *